Elev-PC

Alle elever i videregående skole må ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet.

Du velger ordning etter skolestart

Du skal ikke foreta deg noe før skolen starter. I løpet av sommeren må du finne ut hvilken ordning som passer best for deg, slik at vet du hva du skal velge når skolen starter.

Du velger mellom å bruke egen datamaskin eller PC gjennom fylkeskommunen.

Du velger ordning ved å fylle ut elektroniske skjema

Innlogging
Du logger deg inn i det elektroniske skjemaet via ID-porten – på samme måte som når du søkte og bekreftet skoleplass gjennom vigo.no.

Den elektroniske utfyllingen for valg av PC-ordning består av to skjemaer som skal fylles ut i denne rekkefølgen:

1. Oppstartsskjema – Ny elev i Innlandet fylkeskommune

Eleven må ha fylt ut og sendt inn Oppstartsskjema før foresatte kan sende inn Signeringsskjema.

Gå til oppstartsskjemaet

Etter at eleven har sendt inn Oppstartsskjema:
Det kan gå noen minutter før systemet er oppdatert og koden fra oppstartsskjemaet kan brukes i signeringsskjemaet. Vent 10 minutter før en foresatt logger inn.

Før foresatt logger inn i signeringsskjemaet, må eleven logge ut og lukke nettleseren hvis signeringen skal gjøres på samme enhet (samme PC, mobil eller nettbrett).

2. Signeringsskjema – Ny elev i Innlandet fylkeskommune

Signeringsskjema må fylles ut av en foresatt (person over 18 år). Den som signerer, blir ansvarlig for avtalen.

Signeringsskjemaet må sendes inn samme hvilken ordning eleven velger.

Har du valgt bærbar elev-PC gjennom fylkeskommunen, sendes faktura til den som har signert avtalen. Adressen hentes fra Folkeregisteret. Faktura sendes i løpet av høsten.

Sørg for at du fullfører hele signeringsprosessen. Når du klikker på den blå Signer-knappen i signeringsskjemaet, blir du sendt over i Postens elektroniske signeringsløsning. Her må du klikke på den røde Signer dokument-knappen og logge på med ID-porten igjen. Elektronisk signering = logge inn med ID-porten her. Deretter får du en bekreftelse med tittelen Skjemaet er nå sendt inn.

Gå til signeringsskjemaet

Du kan velge mellom to alternativer for datamaskin til bruk i videregående opplæring:

Egen datamaskin

Du kan bruke din egen private datamaskin, forutsatt at den har skjerm og ytelse som tilfredsstiller kravene innenfor ditt utdanningsprogram.

Du kan ikke bruke nettbrett eller Chromebook.

Les avtalen for privat datamaskin

Elev-PC fra Innlandet fylkeskommune

Du kan bruke en bærbar PC fra fylkeskommunen mot å betale en årlig egenandel som tilsvarer den laveste satsen på utstyrsstipendet fra Lånekassen – 1096 kroner skoleåret 2021/2022. PC-en blir din når du har betalt den årlige egenandelen i tre år.

Du får en meget god bærbar PC med tre års garanti.

Les avtalen for elev-PC gjennom fylkeskommunen

Hvem får tilbud om elev-PC gjennom fylkeskommunen?
Tilbudet gjelder for elever som skal starte på Vg1 for første gang. Du får tilbudet bare én gang i løpet av den tiden du går på videregående.
Det fins noen unntak fra dette. Ta kontakt med IKT på skolen din hvis du mener at du har rett på tilbud om elev-PC.

Forsinket levering
Levering av elev-PC-ene blir dessverre forsinket på grunn av koronasituasjonen. Leverandøren har ikke fått nødvendige deler fra andre, og dette påvirker igjen vår levering.

Bruk mobilen til du får PC-en din
Det aller meste er tilgjengelig fra mobil. Du kan laste ned apper for Microsoft365 og Visma InSchool, og de fungerer bra på telefonen..
Hvis du har en PC hjemme som du kan låne så lenge, er det også et alternativ.

Utlevering i september
De fleste vil få sin elev-PC utlevert i løpet av september, fra uke 37 og utover. Du får nærmere beskjed fra skolen din om hvilken dato det blir.

Tekniske spesifikasjoner for standard elev-PC

Skoleåret 2021/2022:
HP Pro Book 445 G8

Spesifikasjon HP ProBook 445 G8
Komponent Spesifikasjon
Prosessor AMD Ryzen 3 5400U
2,6 GHz
4,0 GHz med Max Boost Clock
8 MB Cache
4 kjerner, 8 tråder
Internminne 1 x 8 GB DDR4 SDRAM (3200)
Begge spor er tilgjengelige for kunden og kan oppgraderes
Støtter tokanalsminne
Støtter inntil 32 GB
SSD-lager 256 GB M.2 2280 PCIe NVMe
Read: 2100 ~ 2200 MB/s
Write: 900 ~ 1400 MB/s
Nettverkskort Gigabit Ethernet med PXE-støtte
10/100/1000 GbE NIC
Inn-/utporter 1 USB 3.1 Type-C (strøm, dataoverføring  og DisplayPort alternative mode)
2 USB 3.1
1 USB 3.1 (strøm)
1 HDMI 1.4b
1 RJ-45
1 AC power
1 headphone/microphone combo jack
Skjerm Toppdeksel i aluminium
Skjermen kan åpnes 180°
14 tommers FHD antirefleks LED-bakbelyst (1920x1080)
IPS-panel
Kontrast: 600:1
Lysstyrke: 250 nits
Radeon™ RX Vega 5 Graphics
6 GPU-kjerner
1600 MHz
Operativsystem Windows 10 Pro 64-bit (Education edition)
Høyttalere 2 integrerte stereo-høyttalere
2W/4ohm per høyttaler
HP Noise Cancellation Software
Tastatur 3D-støpt aluminiumstastatur
HP Premium sølebestandig tastatur
Clickpad med støtte for flere bevegelser
Trådløst nettverkskort Intel Wi-Fi 6 AX200
Bluetooth® 5
Fysiske mål 32,19 x 21,39 x 1,99 cm
1,37 kg

Se tekniske spesifikasjoner for elev-PC for 2020

Noen utdanningsprogram får en annen PC

Noen utdanningsprogram får en annen PC (high-end) som er tilpasset deres behov.

Det gjelder utdanningsprogrammene:

• Informasjonsteknologi og medieproduksjon
  • Kunst, design og arkitektur
  • Medier og kommunikasjon

Avtalene for 2020

Elever som inngikk avtale høsten 2020, kan se avtalene her:

Avtale for elev-PC gjennom fylkeskommunen – inngått høsten 2020 (PDF, 183 kB)

Avtale for privat datamaskin – inngått høsten 2020 (PDF, 169 kB)