Vi har blitt miljøfyrtårn!

30. januar ble Nord-Østerdal vgs sertifisert som Tynsets ellevte miljøfyrtårn.

Nord-Østerdal vgs ble sertifisert som Miljøfyrtårn 30. januar 2020 - Klikk for stort bildeNord-Østerdal vgs ble sertifisert som Miljøfyrtårn 30. januar 2020 Signe Nordemoen Torsdag 30. januar var en merkedag for skolen. Da ble Nord-Østerdal vgs sertifisert som miljøfyrtårn.

Seremoni med korsang og informasjon fra rektor

Seremonien fant sted i Tunet. Elever fra 2MUA innledet med korsang, før rektor Anne Buttingsrud forklarte hva dette betydde for skolen, og hvilke endringer som allerede er gjort og hva som skal gjøres i fremtiden.

Skal bli enda bedre på avfallshåndtering og resirkulering

To ting det går mye av på skolen er kaffe og havregrøt. Begge disse produktene er økologiske, så kravene er allerede oppnådd. Men mer skal gjøres. Til høsten kommer det nye læreplaner der bærekraft er et viktig tema som skal jobbes tverrfaglig med. Skolen skal bli bedre på avfallshåndtering og resirkulering.

Med seg på laget har rektor en miljøgruppe bestående av ansatte og elever fra flere avdelinger. Både drift, ledelse, lærere, renholdere og elever er med på å lede arbeidet på skolen.

Fikk plakett fra kommunen

Representanter fra Tynset kommune var også til stede. De fortalte at skolen er det ellevte miljøfyrtårnet på Tynset, og tallet vil stige. De overbragte plaketten som skal henges opp som bevis på at skolen nå er et Miljøfyrtårn.

Elever fra 2MUA innledet med korsang under seremonien. - Klikk for stort bildeElever fra 2MUA innledet med korsang under seremonien. Ann-Randi Røstum

Etter seremonien ble det servert gratis smågodt bestående av økologiske grønnsaker. - Klikk for stort bildeEtter seremonien ble det servert gratis smågodt bestående av økologiske grønnsaker. Signe Nordemoen

Les mer om hvilke forpliktelser vi har som Miljøfyrtårn