Antibacbot spriter rektor

Robot som tildeler antibac - Klikk for stort bildeRobot som tildeler antibac Borgar Valle Skolens to automasjonselever demonstrerer høyaktuell bruk av ny teknologi.

De to elevene ved Vg2 automatisering har utviklet et høyaktuelt hjelpemiddel for å sikre at Koronaviruset møter motstand på vei inn til lærerrommet. Erik Steigen og Joakim Slåstad har i løpet av de siste par ukene satt sammen IR-sensorer, røde og grønne lys og en robotarm som fungerer som en "dørvakt" slik at alle som passerer får en dose antibac på vei inn på lærerrommet. Ideen var åpenbar i disse tider sier de to elevene som har mange timer med programmering og testing før det endelige produktet, en antibacbot kunne sørge for at rektor Anne Buttingsrud trygt kan finne fram matpakka si.