Årets alternative SUM-messe

Tynsethallen var byttet ut med Tunet og Tronsalen - Klikk for stort bildeTynsethallen var byttet ut med Tunet og Tronsalen Ann-Randi Røstum Vanligvis holdes SUM-messa i Tynsethallen, men i år ble det naturligvis ikke slik. I stedet ble det alternativt opplegg på Nord-Østerdal vgs.

SUM-messa arrangeres hver vinter, annenvert år på Røros og Tynset. Fjorårets messe rakk å gjennomføres før Norge stengte ned, men i år måtte gjengen i Ungt Entreprenørskap tenke nytt. Resultatet ble en formiddag på Nord-Østerdal vgs der årets 7 deltagende ungdomsbedrifter fikk vise seg frem for juryen.

Gründerbesøk

Dagens konferansier var Rema kjøpmann på Røros, Nils Martin Tidemann. Andre bidragsytere var regionrådgiver Rune Kjøpmann Nils Martin Tidemann fra Rema Røros var dagens konferansier - Klikk for stort bildeKjøpmann Nils Martin Tidemann fra Rema Røros var dagens konferansier Ann-Randi Røstum Jørgensen som åpnet selve mesterskapet, gründer Kari Trøan Sundt som selv hadde gått på skolen og hatt ungdomsbedrift, og som nå har startet egen bedrift med etter hvert base i hjembygda Vingelen. Til slutt hadde Espen Welin-Larsen noen velvalgte ord å si til ungdommene. Han også gründer og nyinnflyttet til regionen.

Sju ungdomsbedrifter

Til sammen sju ungdomsbedrifter fra de tre skolene var med i år. Fra NØVGS var det "100 i benk" som er guttene i VG1Vg1 byggfag i "100 i benk" stakk av med den gjeveste prisen - Klikk for stort bildeVg1 byggfag i "100 i benk" stakk av med den gjeveste prisen Ann-Randi Røstum byggfag, "Royal UB" som er guttene i VG2 byggfag, samt "Vinyl UB", som er gjengen i 3MUA, altså musikkelevene. De hadde også en liten konsert i Tunet under lunsjen. Ellers var det også tre bedrifter fra Storsteigen og en bedrift fra Røros. De fikk alle presentere seg for dommerne inne i Tronsalen, før de også etter lunsjen fikk inn en og en bedrift for nærmere "Royal UB" fra 2BTA vant også flere priser - Klikk for stort bilde"Royal UB" fra 2BTA vant også flere priser Ann-Randi Røstum gjennomgang.

Prisdryss

Etter lunsj i Tunet var det tid for prisutdelinger. Til sammen syv priser ble delt ut. Her nevnes kun vinnerne, men det var mange 2.- og 3.plasser på våre elever også. Den gjeveste kategorien var det 1.klassingene på byggfag som vant. "100 i benk" stakk av med prisen for beste ungdomsbedrift 2021. De vant også Musikkelevene i "Vinyl UB" både spilte og vant priser - Klikk for stort bildeMusikkelevene i "Vinyl UB" både spilte og vant priser Ann-Randi Røstum beste markedsføring. 2.klassingene på byggfag i "Royal UB" vant beste logo, og musikkelevene i "Vinyl UB" vant beste regnskap.